Свіжий огляд: Champagne & oyster bar

Champagne & oyster bar

Редакція FoodAdvisor завітала до нового закладу, який зовсім нещодано відкрив свої двері в ЖК “Новопечерські липки” і вже всиг стати місцем, в якому за тиждень роботи набралось чимало check-in. Ми поспілкувались з однієї із співвласниць “Champagne & oyster bar” Галиною Ковалевською, яка разом із сестрою Наталею Ковалевською реалізували свій задум невеликого проєвропейського устричного бару.

Отож, розпочнімо.

Локація

вул. Драгомирова, 12 в ЖК “Новопечерські липки”

ЖК “Новопечерські липки” продовжує радувати не тільки своїх мешканців але і “приїжджих” новими закладами. На вул. Драгомирова, 12 відкрилась свіжа й оригінальна food-точка “Champagne & oyster bar” (далі – “Ch & O bar”). Знайшовши потрібний вам будинок, ви побачите на фасаді чорно-білу вивіску. Аби потрапити в “Ch & O bar” – вам потрібно пройти через магазин квітів та подарунків, що вже налаштовує на гарний настрій. Статус парковки, якби ми писали про нього в мережі Facebook можна було б охарактеризувати наступним чином: “все складно”, тому – шукайте. Ваші пошуки будуть сповна компенсовані в ресторані, але про це далі.

Во-первых, сама живу в этом районе. Во-вторых, давно была идея открыть именно такой концепт – устричный бар. И нам показалось, что именно в этом районе ее реализовать будет наиболее уместным. Так как тут живут люди, которые имели возможность посетить Европу, попробовать подобный формат и даже полюбить его. Вплоть до того, что такие искушенные гости могут продолжить с тобой диалог на тему «откуда устрица» и ее свежести. Так же нам хотелось открыть тут же магазин «приятностей», цветов, декора, чтобы можно было, выходя после пятничной вечеринки, прикупить своей даме букет. Знак внимания, приятно /розповідає співвласниця “Ch & O bar” Галина Ковалевська/.

Інтер’єр

Пройшовши через скляні вітрини магазину – ви потрапляєте в типовий лофт невеликих розмірів (загальна посадка “Ch & O bar” – близько 35-ти посадочних місць). Це перше враження: бетон, труби, цегляні стіни, пофарбовані в білий колір. Але озирнувшись по сторонам – починаєте помічати деталі, які і задають настрій усьому закладу. Велюрові стільці спокійних але водночас виразних відтінків, які, немовби “пом’якшують” характерні для лофту форми та фактури. Дзеркальні шафи вздовж східців, які ведуть на другий поверх. Яскрава картина на стіні першого поверху. Свічки, які створюють затишну та навіть, дещо, камерну обстановку. І, звісно ж, мушлі устриць, вмуровані в одну із стін. Все це в єдиному ансамблі можна охарактеризувати декількома словами: стильно, комфортно, невимушено. А як раз вкрапелння “велюрового” затишку покликані служити одній із функцій закладу – п’ятничного pre-party, який в Ch & O bar вже стає традицією.

Хотелось чего-то маленького, уютного, комфортного. Ресторан – это хорошо, но мы намеренно шли на небольшое место с оригинальным концептом. Интерьер мы создавали совместно с Екатериной Сторожук. Основной идеей было создать лофт, но при этом (так как мы хотели, чтобы этот бар служил pre-party площадкой) сделать его достаточно уютным. Поэтому мы использовали велюр и другие мягкие отделочные материалы, которые бы располагали гостя к тому, чтобы расслабится /пояснює Галина Ковалевська/.

Меню

Меню “Ch & O bar” тішить гостя своєю лаконічністю та збалансованістю. Вже із самої назви закладу зрозуміло, що основним продуктом тут є устриці, які замовляються та завозяться щодня. Саме тому ви не побачите їх в постійному меню. Офіціант розкаже, що саме є в наявності сьогодні (порядка трьох-п’яти видів). Вартість варіюється вид 65 до 135 грн/за штуку.

Основне меню, представляючи собою яскравий зразок паназіатської кухні, на якій головує Михайло Паєвський, поділено на наступні розділи:

Роли:

  • ролл з хрусткою креветкою (105 грн/200 г);
  • теплий рол з лососем (95 грн/200 г) – насичений смак, повноцінна порція, щоб наїстись;
  • гострий ролл з тунцем (95 грн/200 г).

Гарячі гункани (різновид ліпних суші, які готують без використання коврика макісу). В цьому розділі на вас так само чекає три пропозиції:

  • з гребінцем і сиром рокфор (35 грн/50 г);
  • з вугрем та авокадо (35 грн/50 г);
  • з копченим лососем та овечим сиром (30 грн/50 г).

З абсолютною впевненістю радимо вам спробувати всі три – неперевершено.

Супи:

  • лакса з креветками (85 грн/350 г) – ніжний і водночас пікантний смак;
  • том ям класичний (85 грн/350 г) – гостро, яскраво;
  • суп з яловичини Фо-Бо (85 грн/350 г);
  • анісовий буйябес (85 грн/400 г);

Салати:

  • салат із овочевих слайсів та чорного фунгуса (55 грн/250 г) – лекга, невагама страва з м’яко вираженим смаком;
  • гострий салат з креветок (55 грн/250 г);
  • салат з вугрем та мікрогріном соняшника (55 грн/200 г).

Холодні закуски:

  • карпачо з лосося і тунця (95 грн/150 г);
  • карпачо з дорадо (105 грн/150 г);
  • севіче з дорадо (115 грн/180 г)– нове прочитання страв з дорадо. Дуже рекомендуємо.
  • лосось, маринований в яблучному фреші (85 грн/150 г);
  • лосось за рецептом Алана Дюкаса з коньяком (85 грн/150 г);
  • тріска, маринована в кокосовому молоці з солодким соєвим соусом (100 грн/150 г);
  • тартар з яловичини із сосусом самбал (85 грн/200 г).

Брускети – три варіанти (всі по 45 грн).

Гарячі закуски:

  • тріска на пару (95 грн/180 г);
  • креветки, обсмажені в устричному соусі (95 грн/200 г);
  • мідії гарячі з креветочним біском (95 грн/200 г);
  • устриці, запечені з шафрановим соусом (220 грн/200 г);
  • гребінці в соусі рокфор (105 грн/250 г).

Власники закладу при формуванні меню ставили собі за мету поєднати класику паназії із авторськими пропозиціями шефа. І особисто ми вважаємо, що їм це вдалось.

Плануються зміни та доповнення в меню, що абсолютно логічно на стадії становлення закладу. Чекаємо введення лінійки десертів.

Мы создали полноценное меню, так как устрицы – это, конечно, штука хорошая, но ее едят не все. Идея небольшого бара, соответственно, потянула за собой и небольшое лаконичное меню. Show-kitchen – прямо перед вами. Ребята там все готовят / парят / варят.

Каждый день стараемся предоставлять гостю на выбор от трех до пяти видов устриц. Михаил Паевский – наш шеф, предложил свое аторское виденье кухни, при этом мы оставили и классические позиции, которые пользуются популярностью у гостей.

Меню будет совершенствоваться, меняться в зависимости от сезона /розказує Галина Ковалевська/.

Атмосфера

Обстановка в “Ch & O bar” спонукає до неспішного задоволення їжею під бокальчик охолодженого просеко. Підходіть як для неспішного обіду мешканців та гостей комплексу, так і для вечірнього pre-party.

Мы хотели устроить маленькую Европу здесь. Непринужденную, неформальную атмосферу.

Сервіс

“Ch & O bar” тільки тиждень як відкрився і, зрозуміло, що сервіс ще шліфується, команда формується, персонал шукає свій підхід до гостя. Але вже сьогодні можна говорити про невимушеність та уважність в обслуговуванні.

К сожалению, в Украине нету хорошей школы, где бы обучали персонал для ресторанов. Формирование команды – это не самый легкий процесс, но мы работаем над этим каждый день /ділиться Галина Ковалевська/.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *