Свіжий огляд: ресторан-пекарня ГОСТІ – або ресторан «для своїх».

Вочевидь, столичний ресторанний світ по-тихеньку наближається до ідеалів привабливого західного зарубіжжя, адже стає на шлях впровадження нової культури споживання у активних городян. Культури щоденного візиту в кафе-кондиреську на чашку кави, за свіжим, запашним хлібом чи тортом для безпричинного святкування. Перед роботою, між справами чи на обід. Повноцінна трапеза чи поспішне to go. Це може бути будь що, адже головним фактором тут залишається локація – буквально “під домом”. Саме такому принципу відповідає новий заклад Києва, що розташувався в житловому кварталі “Новопечерські Липки”. Його більш ніж доречна назва «Гості» лиш підсилює ефект. Отже, пройдімо в «Гості»?

Локація

вул. Драгомирова, 14 (житловий квартал «Новопечерські Липки»)

Ресторан-пекарня «Гості» знаходиться всередині житлового комплексу, що привносить ефект якогось приємного відособлення від метушливого Києва. Він просто залишаєтсья за шлагбаумом. Проїхавшись по центральній дорозі кварталу до другої по рахунку розв’язки – Вам варто повернути направо і Ви побачите фасад з чорного каменю і локанічну вивіску. Єдина проблема для «чужих» – це паркування. Вільних місць біля ресторану катастрофічно бракує, тому не слід дивуватись, якщо Вам не дістанеться парко-місця безпосередньо під входом. Натомість є альтернатива – проїхати далі по «головній» дорозі до спортивного комплексу GYM MAXX. Там більше простору та місця, а тому і більша вірогідність “примоститись”.  В той час як для “своїх” проблем взагалі ніяких – заклад так би мовити під боком і знадобиться для багатьох потреб (про це далі).

Ми із сімєю живемо в сусідньому будинку і нам буквально фізично не вистачало місця, куди б можна було спуститись / прийти / запросити гостей на якесь сімейне свято або ж просто смачно поїсти всією родиною. Захотілось відкрити щось домашнє, створити затишну атмосферу дому. Ось, власне, звідси і назва “Гості” – “Приходьте до нас у гості” /розповідає власниця ресторану Олена Лавренюк/

Інтер’єр

Зайшовши в “Гості” вперше, редакція FoodAdvisor приємно здивувалась. За мінімалістичним, навіть холодним фасадом, криється гарно продуманий, відчутно теплий дизайн в стилі якогось європейського салонного кафе. М’які відтінки із оливкової розтяжки кольорів, світлі дерев’яні панелі, текстиль, життєрадісні кахлі на підлозі – все відсилає в старий добрий Старий Світ в його новому виконанні. І чомусь одразу ж згадується Львів з його скупченням кондитерських.

“Ажурні” сходи ведуть на другий поверх, що виступає над площею основного залу ніби балконом – внизу “друге світло”. Вздовж задньої стіни заховалась зона із диванами, розміщеними в стилі вагону. Це дозволяє почуватись там більш приватно. На столиках – в’язані крючком скатертини, тендітні квіти, свічники під хришталь і срібні дзвіночки.

Але центральним об’єктом цього закладу залишається вітрина із випічкою: різноманітними тортами, пирогами, печивом та іншими солодащами. Її доповнює стенд зі свіжим хлібом. Цей куток – серце ресторану-пекарні “Гості”.

Зовсім скоро ресторан відкриє літню терасу, де гості зможуть не тільки поїсти, а й насолодитись прийдешніми теплими днями / вечорами.

З самого початку я планувала запросити дизайнерів, котрі б зробили мені все “під ключ”. Але, коли ми почали співпрацювати у цьому напрямку, я зрозуміла, що в нас абсолютно різне уявлення того, що має вийти в результаті. Тому, я прийняла рішення: запросила помічницю дизайнера і ми з нею разом зайнялись підбором абсолютно всього (кожної деревяшки, тканинки, плиточки…). На сьогоднішній день – у нас ще не все закінчено, але ми активно над цим працюємо. Мені в цьому допомагає Віра Тітова – власниця Ralph Loren Home. Вона підбиратиме для нас деталі, які і створять відповідну атмосферу всього закладу. /пояснює Олена Лавренюк /

Меню

Меню, яке сьогодні пропонують гостям ресторану ще перебуває в процесі свого остаточного становлення та формування. Але навіть і, так зване, тестове вже можна відмітити як досить вдале. І об’єм – тобто зміст, і зовнішній вигляд – тобто форма меню в ресторані-пекарні «Гості» відповідають потребам подібного роду закладу. Холодні закуски, салати, пельмені та вареники, млинці, паста (доречі, власного приготування), супи, основні страви, риба та морепродукти, гарніри – все це розділи основного меню. Актуальна пропозиція повноціного Пісного меню, в рамках якого вам також запропонують і салати, і супи, і пасту, основні страви та навіть десерти. Окремої уваги заслуговує кондитерське меню. Адже воно здатне задовольнити смаки навіть найвимогливіших солодкоїжок (булочки, печиво, тістечка, торти, цукерки). Та хліб. Справжній домашній, щойно випечений хліб. По асортиментам страв: такий собі необхідний набір для ресторану категорії «приємні посиденьки».

Крім того, в найближчому майбутньому ресторан розпочне працювати з 8-ї ранку (в тестовому режимі працює з 12.00 до 21.00)  і введе до свого основного меню категорію «сніданки». В меню з’являться ідеальні круасани (будьте певні – редакція FoodAdvisor вже мала нагоду їх продегустувати: хрумкі ззовні з запишним маслянистим мякишем, чудово пасуватимуть і у звичному варіанті “до кави”, і як складова солоних сендвічів).

І це ще не все. Слід знати, що такою собі “фішкою” закладу є західноукраїнські спеціалітети:

  • українські ковбаси та соління власного виробництва;
  • характерні для Львова популярні страви як то банош чи угорські зрази, які зовсім скоро з’являться в основному меню;
  • карпатський чай, що являє собою справжнісінький збір різнотрав’я з Карпатських гір і подається в спеціальному сервіруванні.

Покупці пекарні можуть спробувати більшість із випічки біля вітрини, де для цього передбачена спеціальна дегустаційна тарілка та прибори. Саме в такий спосіб міні-дегустації редакція FoodAdvisor визначилась зі своїми фаворитами: торт “Принц”, чізкейк, що своєю добротністю нагадує дуже вдалий і майже невагомий Львівський сирник і просто неперевршене печиво “горішки”.

Корисна інформація: в пекарні “Гості” продається дієтичне печиво і згодом впровадиться ціла нізка корисних солодощів, адже сама хозяйка “Гості” ратує за здорове та правильне харчування.

На цьому етапі куштування редакція і дійшла висновку, що “Гості” – це перш за все, душевна пекарня. Те, як більшість смаків тих же тортів, неодмінно відсилає в спогадах до дитинства і буквально шепоче солодке “Родом з дитинства”. Те, як оформлені спокусливі вітрини. Те, як правильно, грамотно і разом із тим привітно пропонують випічку дівчата за прилавком. Всі ці пункти кажуть одностайно за спрямування закладу.

А ще. Ви неодмінно мусите це знати, особливо, якщо живете десь поряд – “Гості” вже зовсім скоро запропонують доставку всіх страв вам додому.

Ми дотримуємось основоположних принципів правильного (здорового) харчування. А це значить, що ми взагалі не використовуємо суміші. Ми також не використовуємо заморозку. Сьогодні так працює дуже мало закладів. Що стосується випічки – ми не використовуємо барвники, тільки натуральні кольори шоколаду, какао, яєць і т.д. Спочатку, коли ми розробляли рецептуру хліба, ми привезли німця. Дослухались до його порад, перейняли певний досвід. Але, в будь-якому випадку, це інша специфіка, інші продукти. Навіть смак хліба – він відрізняється від того, до якого звикли ми. Тому ми запросили українця – Олександра Кузнірського. Для розробки кондитерської лінійки ми привозили тітоньку із львівської глибинки, щоб вона навчила нас відтворювати саме такі смаки, щоб дізнатись всі секрети та тонкощі рецептури. /розказує Олена Лавренюк /

Сервіс

В ресторані-пекарні «Гості» вдало підібраний персонал. Офіціанти уважні та ввічливі. Страви кухні виносились швидко. Продавці за вітриною просто покорили в живому спілкуванні.

Сервірування столу – достойне: підходящі за стилістикою прибори, продуманий посуд.

Ми ще вчимося. Вчимося всі разом. Ресторан відкрили в тестовому режимі, щоб налагодити всі процеси, втянутись. Я – не професійний ресторатор, тому я також вчусь багатьом речам та нюансам. /ділиться Олена Лавренюк /

Атмосфера

Атмосфера по результатам візиту в «Гості» вимальовується в одну картину з декількома тонами: легко, приємно і навіть душевно. Домашні посиденьки, здобрені смачними солодощами, запашним хлібом та ароматими гарячого чаю із збору спражніх карпатських трав. Це місце теплих невимушених зустрічей та розмов. Такий собі оазис затишку у шумному мегаполісі машин та багатоповерхівок.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *