Particella – новий ресторан регіональної італійської кухні

Наприкінці року, що минає, особливо приємно ділитись гарними новинами. Однією з таких є відкриття на Печерську нового італійського ресторану.  Особливістю в даному разі є те, що кухня новоствореного ресторану Particella (з італ. – частинка) методично поділена за регіонами Італії і презентує характерні для тої чи іншої частини країни страви.

Редакція FoodAdvisor однією з перших завітала до Particella і вже готова розказати вам про основні деталі.

Отож,

Локація

м. Київ, вул. Гусовського, 11/11

Печерськ. Затишна вул. Гусовського, яка немовби ховається в закутках центрального району столиці. Саме тут, на перехресті, і причаївся ресторан Particella. Перше, що спадає на думку – мешканцям прилеглих будинків пощастило. Адже тепер вони мають прекрасну можливість поснідати/пообідати/повечеряти за межами дому, при цьому залишаючись в кроковій доступності від нього.

Інтер’єр

Particella – це дві невеликі зали на першому та нульовому поверхах. На першому центральним елементом є великі дерев’яні полиці на всю стіну, декоровані свічками, новорічними прикрасами, живими квітами, винними пляшками… На нульовому – це камін, який створює приємну домашню обстановку.

Інтер’єр Particella – це затишок. Панорамні вікна, не заховані шторами, вже з вулиці гостинно запрошують вас зайти всередину. Дерево, м’які фактури тканин, домінування червоного та зеленого кольорів, які використовуються в оббивці меблів – не просто створюють необхідні акценти та доповнюють задану “італійську” ідею, вони ще й підтримують дух Різдва, який панує в Particella. Живі квіти, витончений розпис на стінах, який наглядно демонструє гостю регіони Італії, стравами з яких його будуть частувати.

Меню

Меню Particella – це занурення в історію, ДЕ і ЩО саме їдять в Італії. Все меню поділено за регіонами. Меню ще буде змінюватись, адже ресторан лише розпочав свою роботу: якісь позиції з’являться, якісь навпаки – будуть з меню виключені. Хоча власники Particella і мають власне уявлення про те, яким мусить бути меню в їхньому закладі, разом з тим вони також орієнтуються і на смаки та вподобання свого гостя.

На прес-ланчі ми мали можливість скоштувати страви з кожного регіону в рамках дегустаційного меню. Отож, розкажемо декілька слів про те, що саме куштували:

/Veneto-Friuli-Venezia Guilia/

  • карпаччо з телятини з рукколою та каперсами  (98 грн/ 200 г) – простий та зрозумілий смак вже знайомої страви.

/Lombardia-Piemont-Valle D’Aosta/

  • гусак по-п’ємонтськи з винною грушею  (169 грн/ 110/15/25 г) – неймовірно ніжне м’ясо, яке просто розпадається на волокна, солодкість груші ідеально пасує та відтіняє страву;
  • пана кота з ягідним соусом (57 грн/ 175 г) – грамотна (не забита) консистенція десерту,  правильна солодкість, доповнена доречною кислинкою ягідного соусу.

/Liguria/

  • брандада з тріски з хрусткими кріспами (61 грн/ 170/10 г);
  • відкрита лазанья з морепродуктами (133 грн/ 300 г) – ідеальне поєднання морепродуктів та білого соусу – фаворит редакції.

 /Emilia Romana-Toscana/

  • брускета з білими грибами (75 грн/ 130 г);
  • брускета з пармою і в’яленими томатами (80 грн/ 120 г);
  • брускета з запеченим баклажаном і пармезаном (54 грн/ 135 г);
  • брускета з курячим паштетом і фісташками (48 грн/ 125 г).

/Lazio e Rome/

  • бичачий хвіст з тушкованими овочами (139 грн/ 250/80 г) – істино чоловіча страва. Насичені смак та аромат;
  • паста з телячим мозком (86 грн/ 250 г).

 /Campania Puglia/

  • макаронні вушка з буряковою гичкою та білими грибами (89 грн/ 180 г).

/Sicilia-Sardegna/

  • карпаччо з лосося з грейпфрутовими міньйонами та пеперончіні (121 грн/ 175 г);
  • аранчіні з моцареллою та в’яленими томатами (73 грн/ 160 г);
  • аранчіні з білими грибами та ріккотою (79 грн/ 160 г);
  • тріска по-сицилійськи (122 грн/ 250 г) – відчувається вплив східних мотивів – ізюм, приправи – все це надає філе тріски пікантності, проте головна “скрипка” все ж таки залишається за домінуючим смаком риби;
  • каннолі (79 грн/ 155/25 г) – на думку редакції – дуже вдалий десерт. Крем правильної консистенції не тече, при цьому зберігає свою легксіть, навіть невимушеність.

Сервіс

Вважаємо, що некоректно було б оцінювати рівень сервісу не те, що в перші дні – в перші хвилини роботи закладу. Тому, ми лише побажаємо команді Particella успіхів, постійного прагнення вдосконалюватись та вдячних гостей.

Атмосфера

В Particella затишно, по-домашньому спокійно. Це місце, якому притаманний свій особливий шарм, камерність. Радимо і для ділової зустрічі на обід, і романтичної вечері, і посиденьок з друзями. Особливо радимо завітати в Particella саме в найближчому майбутньому, адже відчуття Різдва там просто неймовірне, особливо коли ввечері на столах запалюють свічки та частують п’янкими наливками.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *